B-nest

Na een goed onderzoek via de stamboom en in de registers van de Vereniging is de toekomstige vader van het nest geselecteerd, Ayden Bente van 't Wiegelveen; zijn roepnaam is Jeppe. Jeppe  is vrij van Patella Luxatie (PL-goed Vast beide zijden), vrij van VWD en ENM, zijn ogen zijn vrij van erfelijke oogziektes en hij is 41 cm. Uiteraard is hij ook in het bezit van een gedragsverklaring.

Jeppe is een lieve zachtaardige reu. Zijn vrouwtje omschrijft hem verder als: Always happy, werklustig en eigenwijs.

Op 5 december 2020 heeft deze lieve papa van de Beppe hondjes de korte maar hevige strijd tegen kanker verloren en is hij veel te jong nog op de leeftijd van 6 jaar en 7 maanden ingeslapen. Hij leeft voort in zijn prachtige kinderen. Rust zacht lieve Jeppe.

 

De kennismakingswandeling.

De kennismakingswandeling.

stamboom nestje Jeppe - Fayah

Hier een zgn. "proefstamboom" van de pupjes die uit deze combinatie geboren worden.

Goedkeuring VHNK

Het nestje voldoet aan de voorwaarden van de VHNK.

Nestnaam.

Lang heb ik nagedacht over een nestnaam met een B. Elke keer kwam de naam "Beppe" weer terug. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om deze naam ook aan te houden. Heeft deze naam ook betekenis voor mij? Ja! Allereerst heet de vader van dit nest Jeppe, de nestnaam verschilt 1 letter. Verder betekent Beppe "Oma" in het Fries. Ik hoop dat Fayah ook ooit Oma wordt! Als laatste wordt dit nest vernoemd naar mijn moeder, die Bep heet. Het gaat momenteel niet goed met haar, ze heeft steeds verder vorderende dementie. Graag had zij ooit ook Oma geworden, maar helaas heeft deze wens niet uit mogen komen. Voor onze hondjes is ze altijd een beetje "Oma" geweest. Ze is gek op ze en zij op haar (en mijn vader ook trouwens). Bep is een een verbastering van Bertha, en dat is ook een doopnaam van mijn moeder. Bertha betekend "Stralend, Schitterend, Helder" . 

De nestnaam komt vooraan. Dat betekent dat een voorbeeld stamboomnaam zou zijn :

Beppe Bob v.d. Quifayado.

Deel deze pagina