14. okt, 2019

14 oktober 2019.

De puppen hebben de afgelopen week best veel beleefd! Ze reisden per luxe hondenkoets overal naartoe. Buiten zagen ze en hoorden ze auto's, bussen, treinen, fietsers en bromfietsers. Het werd uitgebreid bekeken, totdat de pupjes in slaap sukkelden. Mensen die naar ze toekwamen werd naar gekwispeld. We zijn even blijven staan bij een speelplein van de Basisschool en daar kwamen ook wat kindjes en de juf kijken. Natuurlijk hoorden ze ook de andere kinderen op het plein. We zijn zelfs bij de kapper binnen geweest, maar dat was omdat het vrouwtje het leuk vond om ze daar even te laten zien. Ook bij schoonmoeder zijn ze binnen geweest, maar daar bleek de kar te breed om verder dan de hal te rijden. Maar het allerleukste was het bezoek op de hondenschool! Eerst zagen ze daar heeeeeele grote honden (Fuzi de Groenendaler en Keira de Leonberger), maar ze konden daar ook met mama Fayah rennen en spelen. O, wat was dat leuk! Niks is eng hoor, alles ondergaan ze onbevangen en met grote nieuwsgierigheid. Ook het autorijden is geen enkel probleem; alsof ze het al jaren deden. Natuurlijk kwamen er ook weer mensen thuis langs, maar niemand meer met enge spuiten of chips. Alleen gezellige visite! Op hun zevenweekse verjaardag zijn ze allemaal aan een lijntje naar buiten geweest. Ook dit deden ze heel goed! Ik vind ze eigenlijk best stoer!

Ook deze week staan er nog wat leuke uitjes voor ze gepland en dan.........zijn ze klaar voor het echte leven! Dan zet ik de keukenrol alvast klaar voor de afscheidstranen. Maar ik weet dat ze terecht komen bij hele lieve baasjes, waar ze de individuele aandacht krijgen die ze verdienen en waar ze zo welkom zijn! Alle inwoners van die huis, zowel de 2 als de 4-voeters zijn ook wel weer toe aan het "normale" leven. Dus dan is het goed. 

Overigens komt er nog een 7 weken foto hoor! Nou ja, eigenlijk de 7 weken foto + 1 dag. Maar hierhaast een foto van het uitje op de hondenschool.

 Ik wil nog even stil staan bij het overlijden gisteren van Luwi, de grote "broer" van Fuzi. Eigenlijk zou hij bij de socialisatie op de hondenschool aanwezig zijn, maar hij was niet helemaal lekker. Luwi heeft ook mijn eerste nestje laten zien dat "groot en zwart" helemaal niet eng is. Verder was het de enige ongecastreerde reu waar Quido zonder ruzie in het park mee kon ballen. Rust zacht grote vriend.

Deel deze pagina