13. nov, 2017

13 november 2017

Ik moet echt even terugkijken in de agenda om te kijken wat de pupjes nu allemaal weer beleefd hebben. Afgelopen week waren dat een paar niet leuke dingen. De chipper deed "Au" en mama Fayah was het daar niet mee eens! Die begon hard te blaffen tegen de mevrouw die dit deed. Quido is dan solidair natuurlijk. Maar nu zijn de hondjes ook officieel gekoppeld aan hun namen. Ik heb ze ook geregistreerd bij de databankhonden, dat is verplicht. Als ze weg gaan naar hun nieuwe baasjes, meld ik ze weer af en moeten de nieuwe baasjes ze weer aanmelden. Wel leuk natuurlijk was het bezoek van Diny, de fokster van Fayah. Wat was Fayah blij om haar weer eens te zien! Ze lachte uitgebreid naar Diny, liet trots haar pupjes zien en er moest flink geknuffeld. Ik hoop dat de pupjes dat later bij mij ook zullen doen! Zo leuk om te zien. Diny was trots om de nakomelingen van haar eerstgeborene pupje Ashley (mama van Fayah) te zien. Ze vond ze zo knap! En dat zijn ze natuurlijk ook. Ook Gertruud (fokster van papa) kwam langs. Zij had ze natuurlijk bij de bevalling gezien, maar ja, dat was alweer zo lang geleden! Ook die is trots op de nakomelingen van Tjuk, een pupje uit haar eerste nestje. Donderdag was weer niet zo leuk. De dierenarts kwam langs met 2 assistentes om de pupjes te onderzoeken en in te enten. Op het traanoogje van Aiko naar (waar hij al een zalfje voor had meegenomen, op mijn verzoek) werd alles gezond verklaard, waren bij de mannen alle balletjes ingedaald en kregen ze hun eerste prik. De meesten waren best stoer hoor, behalve Mikky die een keel opzette...poeh!  Ze hebben nu allemaal een paspoortje, maar mogen nog niet reizen naar het buitenland (dat mag pas na een rabiesinjectie, die eerst op 12 weken mag worden gegeven en dan 3 weken erna). 

En is het nu goed gekomen met het nachtelijke poepfestijn? Ja, zei het grotendeels. Inmiddels staat er een plastic bak met kattenbakvulling (geperste houtkorrels) en nadat we een aantal pupjes erop hebben gezet tijdens een poepactie, begrijpen de meesten het al. Ook wordt er (deels) op geplast. Niet altijd hoor, maar het scheelt toch enorm!

Ook is het goed gekomen met de maag en darmperikelen van Fayah (en ook van Quido). Dat is een grote opuchting mijnerzijds, want vooral van Fayah bleef steeds minder over. Arm meisje! Ze eten nu weer normaal en er hoeft geen kip en rijst meer te worden gekookt. Volgens mij (ik heb haar nog niet gewogen), komt er al wat meer spek op Fayah's botjes. 

Afgelopen zaterdag hadden we een open dag; alle familie, vrienden, kennissen, buren die de pupjes wilden zien kwamen langs. Dat was een drukte van belang en de pupjes gingen door vele handen, ook kinderhanden. Ook dat is belangrijk. Hoe meer ze gewend zijn, hoe meer ze later niet "raar" of "vreemd" vinden. Kooikertjes zijn vaak natuurlijk bangepoeperds, dus alles is meegenomen. Ook deze week staat weer veel op het programma, maar we hopen ook tijd te hebben om hun wereld te gaan vergroten. Op advies van de chipper/dierenarts hebben we het verder ontdekken nog iets uitgesteld, maar dat gaat deze week toch wel gebeuren! 

Hieronder nog even de gewichten van het stel van afgelopen zondag (wegen wordt ook steeds moeilijker kan ik vertellen, want ze hebben geen zitvlees meer).

Pup 1, Wubbo 2070 gram, Lila

Pup 2, Mikky 1900 gram, Rood

Pup 3, Amber 2110gram, Oranje

Pup 4, Aiko 1890 gram, Turqoise (blauw) 

Pup 5, Tilia 1720 gram, Roze 

Pup 6, Agous 1710 gram, Geel

Pup 7, Beau 1910 gram, Groen

Deel deze pagina