27. nov, 2017

28 november 2017

Als ik dit schrijf, ligt Beautje lekker te slapen. Hij is nu nog bij ons, omdat zijn grote broer Toby, het oudere hondje van zijn nieuwe baasje, afgelopen week kennelhoest kreeg. Dit is besmettelijk, dus leek het beter zijn vertrek nog even uit te stellen. Beautje kreeg vorige week dinsdag ook al extra een kennelhoestenting als enige van de pupjes, zodat hij extra beschermd is. As woensdag mag ook hij vertrekken naar zijn nieuwe thuis. 

De laatste week was aangebroken en we zijn met de pupjes nog een paar keer naar buiten geweest. Wandelen met de kar en ook zijn al de pupjes 1 voor 1 nog een keer met het vrouwtje aan een lijntje naar buiten geweest. De 1 was daar toch dapperder in dan de ander; grappig om te zien dat stoer in het nest toch niet altijd ook stoer buiten het nest is! Voor mij was het hoogtepunt van de week toch de uitgebreide buitenexcursie in de duinen. Eerst in de kar, maar later lekker los op een groot en rustig veld, waar de pupjes uitgebreid konden rennen en spelen met blaadjes en takjes. Fayah genoot met volle teugen en speelde dat het een lieve lust was met de pupjes op het veld. Het weer was ook nog is heerlijk voor dit uitstapje. Gelukkig had ik een tweetal lieftallige assistentes erbij en nog een extra auto die reed. Want 4 grote honden; 7 hondjes in wording in een bench en een wandelkar + 3 volwassen mensen; dat past niet in mijn Toyota Aygo! Nog even los van het in toom houden van zo'n bende en ook nog foto's maken! Gelukkig genoot iedereen van het uitstapje en waren mijn assistentes zo oplettend dat ze tijdig wat hondjes uit de struiken plukten, die toch nog wat verder de wijde wereld in wilden! Deze dag was de laatste dag dat ze allemaal samen waren en blijft voor mij altijd in mijn geheugen gegrift als een dag met een dikke gouden rand!

Toen begon donderdag het afscheid nemen en mensen, wat is dat moeilijk! Menig traantje is gevloeid en nog als ik er weer aan terug denk. Maar ik heb het eerder gezegd; het is goed zo. Ze waren en zijn er klaar voor en ze gaan stuk voor stuk naar lieve baasjes een fantastisch hondenleventje tegemoet! 

Donderdagochtend ging Tilia met Annelies mee naar Baarn, waar ook baasje Hans woont. De avond voor vertrek woog ze 2300 gram.

Donderdagmiddag vertrok Amber met haar vrouwtjes Bianca en Jose naar Delfgauw. De avond voor vertrek woog ze 2740 gram.

Vrijdagochtend vertrok Wubbo met zijn baasjes Jaap en Lydi en hondenvriendinnetje Elza naar Leersum. Over een paar maandjes vertrekt hij met ze naar Frankrijk waar hij 's zomers lekker elke dag aan het strand kan rennen.  De eerste maanden moet hij het doen met de bossen rondom Leersum. De avond voor vertrek woog hij 2700 gram.

Vrijdagmiddag vertrok Aiko met Hans en Meina naar Gouda. Zijn traanoogje was volgens de dierenarts aan de beterende hand. De avond voor vertrek woog hij 2480 gram.

Zaterdagochtend vertrok Mikky met zijn baasjes Anton, Annelies en Ismay naar Hazerswoude Rijndijk. Hij gaat in zijn leventje lekker veel varen met zijn baasjes. De avond voor vertrek woog hij 2620 gram.

Zondagmiddag vertrok de Pietje Bel van dit nest, Agous, met zijn baasjes Tineke en Willem naar Venlo. De avond voor vertrek woog hij 2450 gram

En as woensdag gaan we afscheid nemen van Beau.

En dan terugkijkend. Wat een intensieve 2 maanden zijn het geweest. Heel ons leven stond in het teken van deze 7 belhamels; heel ons huis stond op zijn kop en we denken dat we wel 200 bezoekers hebben gehad. Momenten dat ik het even niet meer zag zitten (als de poep overal op zat, of als de puppen aan het gillen waren voor eten of dat ze uit de werpkist wilden) werden afgewisseld met momenten van geluk. Het is ook zo mooi om mee te maken als je je eigen hondje het leven geeft aan 7 wondertjes, die zich binnen korte tijd ontwikkelen tot echte hondjes met ieder hun karaktertje. Dat je eigen hondje zo'n topmoedertje blijkt te zijn. We gaan nu het huis weer opruimen en lekker genieten van een avondje TV-kijken of een avondje lekker uit eten. Een weekendje weg en op vakantie met de kerst staat op de planning, samen met onze eigen 2 kanjers, Quido en Fayah!

Ik plaats nog een link naar de fotoshootfoto's (wat zijn ze mooi geworden!) en Donderdag plaats ik nog de foto's van de laatste week en het afscheid. Dan wordt dit blog voorlopig afgerond. Totdat.......

Deel deze pagina