23. aug, 2021

23 augustus 2021

We hebben een hele gewone week achter de rug. Er is nog weinig verandering aan Fayah. De baasjes hadden ook een gewone week. We zouden met een zoon (Puck) gaan wandelen, maar het weer was zo slecht dat we dat hebben uitgesteld. Haar gewicht neemt ook nog niet toe, of je moet 0,05 op een wiebelende weegschaal serieus willen nemen. Ze weegt nu 9,85 kg. Na 4 weken gaan we dat wel goed in de gaten houden. Het is namelijk zo dat ze voor elke pup ongeveer 2x het geboortegewicht van een pup gaat aankomen, dus dat geeft een indicatie. Een gemiddeld geboortegewicht per pup reken ik op 250 gram, dus ze komt per pup ongeveer 500 gram aan.

We hebben vandaag een afspraak kunnen maken voor een drachtecho (de arts was op vakantie tot nu toe). Die afspraak staat op 6 september, de 31e dag van de dracht. Deze arts is een specialist op echo-gebied (landelijk bekend) en hij is goed in pups tellen! Bij het eerste nestje had hij er 7 geteld en die kwamen er ook. Bij het 2e nestje was hij op vakantie en bij de alternatieve kliniek gaf men alleen aan dat het er "meer dan 2" waren. Natuurlijk is het al fijn te weten of ze nu echt drachtig is of niet, maar ook wel leuk om op die manier een indicatie te krijgen.

Mensen vragen : zie je al iets, merk je al iets? Dat is in dit stadium wel lastig hoor en de grens van wat wil je zien en wat zie je is niet duidelijk. Ook wordt elk teefje schijnzwanger na haar loopsheid en hier zijn ook verschijnselen aan verbonden. Ok. Ik denk dat haar tepeltjes iets groter worden en dat haar vacht in haar flanken wat uit gaat staan. Ook is ze erg gefocust op eten. Dat is wat ik denk te merken. We zullen toch nog even moeten wachten!

Deel deze pagina