14. okt, 2021

14 oktober 2021, 1e week Ciara's.

De eerste week is alweer voorbij en wat is dat snel gegaan! Het gaat goed met de 7 kleintjes, om daar maar mee te beginnen. Ook met mama Fayah, gelukkig. Wat een toegewijd moedertje is het toch. De eerste dagen wilde ze niet bij de pupjes weg, nou ja, even snel plassen in de tuin, maar poepen wilde ze daar niet. UIteindelijk na 1 1/2 dag wilde ze dan wel even naar buiten. Snel een plekje zoeken waar je iets neer kon leggen en dan hup op een galopje weer naar huis. Inmiddels wandelt ze wel weer een standaard rondje mee, maar voor Quido is dat dan niet leuk, want ze wil doorlopen en hij wil soms een takje of sprietje uitgebreid analyseren. Dus als het even kan ga ik apart met ze lopen. De baas kan dan wel even oppassen en zo niet zijn ze nog heel braaf en slapen ze veel, dus kunnen ze wel heel even zonder toezicht. Later wordt dat wel anders! Toch niet te lang, want onze werpkist is heel groot en dan kun je opeens je moeder kwijt zijn of dan toch in ieder geval haar tepel, waar die lekkere melk uit komt. Als je haar niet vindt, dan ga je gewoon heel hard piepen en dan is er meestal die hand die je op de goede plek legt. Dat is wel fijn allemaal! Maar er zitten een aantal roeptoeters in dit nestje, dat is wel duidelijk!  Verder tijgeren ze wat door de kist heen, kunnen ze heel schattig uitrekken en gapen en dat zijn de activiteiten tot nu toe nog wel. Even los van de stuipjes die ze krijgen, waardoor ze soms zelfs van de grond komen. Het hoort er allemaal bij.

Heb ik al gezegd hoe trots ik ben op Fayah? Ja ik geloof het wel 😉. Ze eet wel de oren van ons hoofd momenteel. Ongelofelijk wat in haar bekje verdwijnt. Ze krijgt overigens wat ze wil, want dat komt de pupjes ten goede. We zorgen ook voor gevarieerde dingen. Naast haar brokken en vlees krijgt ze ook kwark en worden er kalk en vitamines aan haar voedsel toegevoegd. Het vergt namelijk veel van haar, die 7 koters. De komende 2 1/2 weken blijft dat nog zo, daarna ga ik wat van haar overnemen, want dan gaan de pupjes ook voedsel van mij krijgen.

Dan nu nog even de gewichten van dit moment:

Witstreep           414 gram

Witband             360 gram

Ster                      397 gram

Balletjes             388 gram

Linkswit              344 gram

Kleinstip             334 gram

Witstip               435 gram

Het is zo dat de ene dag de ene pup wat meer aankomt en de andere dag weer een ander. Mochten ze in gewicht weinig toenemen, dan letten we op dat die wat meer aangelegd wordt. Maar groeien doen ze allemaal, alhoewel het geen echte grote pups zijn momenteel (ik vergelijk met de andere nestjes) zegt dat ook weer niet alles over hoe groot ze later worden. Alhoewel het is wel zo dat de kleinste niet ineens het grootste hondje zal worden.

De foto's van de eerste week zijn aangevuld tot vandaag en zijn via de link te benaderen. We starten weer een nieuw album voor de 2e week!

Deel deze pagina